SVERIGEEEE

Såhär såg det ut på flygplatsen i Madrid i fredags




Såhär ser det ut på min tomt idag:



SNACKA OM SKILLNAD?!?

Inte för att jag inte gillar snön, den är döcool! :D love it!
och på tal om döcoolt, NU ska jag träffa anneli för första gången på tre månader!
IIIIIIIH!!!

 
QUE OS VAYA BIEN


Sorry gustaf

Jag skulle just väga väskan och den vägde 2 kg för mycket så jag tog ur mina skor och två julklappar och en tröja men den vägde fortfarande för mycket så då tänkte jag att jag äter lite av chokladen som gustaf skulle få i julklapp så blir den nog lättare! och det FUNKAR! damn! Sorry darling but that choklate stays with me !

Var tvungen att ta en bild också bara för att bevisa att jag faktiskt är så hemsk som jag påstår mig vara! 



Nu när min väska väger lagom återstår bara att bestämma mig för om jag ska stanna hemma ikväll och sova eller om jag ska följa med Christina på botellon (fest utomhus) (hennes plan till london blev inställt för snön).

Botellon med Christina +
får prata spanska
får ha en till utekväll i madrid
får göra något roligare än att sova

-
kommer vara trött imorgon
kanske försover mig
kallt

Stanna hemma +
får sova
får flyga hem utvilad
varmt och mysigt

-
tråkigare
får inte prata spanska


Äsch jag kan sova imorn på planet (förutsatt att jag lyckas ta  mig upp hehe och att planet inte är inställt)
Förövrigt fick jag just veta att taxichaufförerna strejkar vilket innebär att jag måste ta tunnelbanan till flygplatsen imorn
DVS. GÅ med min 20kgs väska och min 8kgs handbagage till tunnelbanan, bära dom nerför alla trappor och sen uppför alla trappor, måste byta tunnelbana och sne måste jag hitta till terminal 2 och min chekin alldeles själv.
Måste alltså lämna huset ca en timme tidigare imorgon bitti, om inte mer!
Damn!


känn pressen va

nu har jag ängligen ätit och är ruskigt belåten !! Och det var físicia címica på teven = min favoritserie so awesome! Nu ska jag packa färdigt min väska inför Sverigeresan och sen ska jag hjälpa Rocio att packa sin väska eftersom hon åker till London imorgon tillsammans med resten av familjen. Vilket förresten betyder att jag är ensam hemma hela dagen och natten imorgon (lite smårädd ja) och sen har ansvaret att låsa huset, stänga fönster, dörrar och allt inför jullovet! känn pressen elsa

Och ikväll ska jag laga köttfärslimpa till hela familjen för första gången i mitt liv!! känn ännu mer press elsa



Don't you screw it up now girl


ge mig maaat

AAH jag är så hungrig att jag tror jag dör! Måste alla spanjorer äta så himla sent??? klockan är 3 och jag hör inte ens ljudet av tallriker som dukas fram (det bådar inte gott..). oh man. jag lovar att famlijen går och småäter lite mellan frukost och lunch även om dom säger att dom inte gör det, för det enda dom äter till frukost är kaffe, eller kaffe med några mariekex. och sen inget, inget, inget förrän kl.15/16 och då är det ändå JAG som äter mest!!

HOW DO THEY DO IT?!?


mm skulle göra VAD SOM HELST för att få äta ett julbord just nu


julhandel

Jag kom just hem från Al Campo (=Coop Forum) och är glad eftersom jag har inhandlat allt som jag behöver för min tapaskväll, men lite smått ledsen eftersom det kostade mig 600kr. Damn you and your prices Al Campo. Första gången jag köpte mat för över 200kr hehe.. It hurts I tell you! Men jäklar vilken superspansk tapaskväll det kommer bli. mmmah

Nu ska jag titta på svenska Guds Tre Flickor som belöning för att jag var så duktig och julhandlade idag och sen ska jag sova för imorn ska jag upp tidigt och in till stan för att handla resten mina julklappar! Och födelsedagsprestenter (damn you syskon ;) !!

Vi ses på lördag ma darlings


SNÖ

DET SNÖADE IDAG IIH :D pyttelite och ca 30min, men ändå!! Nu är det 8grader och solsken och jag behöver inte hämta Rocio idag för att Belén tycker att det är för kallt för att hon ska gå hela vägen från skolan till busshållplatsen (ca 10min om ens det) . Jag var nyss iväg för att posta ett vykort och jag svettades i min jacka och det kändes lite som svensk vår så jag tycker det är lite överdrivet att Rocio inte ens får vara ute nu.. Inte för att jag klagar haha, jag får en timme extra för mig själv :D

Den timmen ägnar jag åt att blogga och att titta på nyheterna, det är 10cm snö i Toledo  nu (där jag var i lördags!!) och ännu mer i Cuenca, en stad i närheten av MAdrid och för att inte tala om norra Spanien och snö snö snö är det enda det pratas om på teven.

På lördag kväll kommer jag till Uppsala och jag hoppas att det finns snö då för jag vill åka pulka :D



Någon som vill åka pulka med mig på lördag?


Adventsfika


Idag var jag på adventsfika hos Catherine, de var ca 100 personer och jag gjorde mitt bästa för att hälsa på och minnas allas namn. Jag pratade spanska, skrattade, drack glögg, åt pepparkaka, polkagrisar och daim, tittade på när Carlos trollade, förstod alla spanska skämt och kände en våg av stolthet varje gång jag gjorde det, jag berättade för hela världen att Anders Celsius är från Uppsala och att h&m är från Sverige och att det är minusgrader i Sverige nu (är det sant?) Sen fyllde jag och Catherine en påse med pepparkakor, polkagrisar och daim som jag ska bjuda familjen på imorgon och sen blev klockan tolv och jag behövde åka hem.



förövrigt är det höst här nu.
och jag fryser


TOLEDO

man I'm tired!!
Jag har sovit lite för lite varje natt hela veckan och imorse skulle Jag, Beth och Helena träffas 08.00 för att åka till grannstaden Toledo vilket innebar att jag behövde gå upp kl.06 (jag är imponerad över att jag faktiskt kom upp och nästan i tid, you go girl!!) Iallafall så gjorde jag tonfisksallad med mycket dressing att ha som matsäck och var nästan i tid till Chamartin. Därifrån tog vi tåget till Chueca och fick veta att tåget till Toledo inte gick förrän 09.20 (=jag hade kunnat sova 40 till!), dv.s en timme senare, så Helena och beth tog en kopp kaffe och jag gick till toaletten för att torka ur min olja & vinäger fyllda väska (burken läckte vilket jag märkte när jag kände en fisklukt på tåget och såg en STOR blöt fläck på mina leggings.. hehe..)

När jag kom tillbaka till fiket, fiskluktande och med matlådan i famnen hade dom köpt kaffe till mig  och jag skulle slå mig ner men vi insåg att det bara var fem minuter kvar tills tåget gick så vi rusar till rätt spår, med matlåda, kaffe och allt men för att MISSA tåget (= JAG HADE KUNNAT SOVA ÄNNU MER). Så det blev till att betala extra för att ändra biljetterna och sen vänta en timme till på nästa tåg. Som vi med stor möda faktiskt lyckades ta oss på.

Efter ca 5 min på tåget kommer vi in i värsta dimman, och skämtar lite om hur värdelöst det skulle vara om det var såhär dimmigt i Toledo, speciellt eftersom Toledo är känt för sina vackra omgivningar och sina otroliga utsikter.. och speciellt eftersom vi hade hört på vädret att det skulle vara varmt och klart. (och speciellt eftersom vi hade en så misslyckad dimmig dag i Navarracerrada förra helgen). Och gissa vad? Toledo är DIMMIGARE!! för att inte tala om KYLAN!!! Vi kunde knappt se stationshuset när vi klev av och den vackra utsikten var grå grå grå.

Sen gick vi in till stan och jag köpte en tonfisksempanada för att få en påse att stoppa min läckande tonfiskssallad i. Sen gick vi (bör tilläggas att alla var trötta, kalla och lite smått irriterade) till ett ställe där dom tillverkade halsbandshängen osv av äkta guld (som broderiguld, inte hela var av guld). Det var coolt så vi blev på bättre humör. sen gick vi till en gammal synagoga och en gammal moské och sen drack vi soppa, kaffe och pratade etc. och sen gick vi till stationen 40min innan halv sex för att inte missa tåget.

Sen kom jag hem, duschade och sen är vi i nutid och jag ska vara i Chueca om en timme för att ha middag med klassen (m.fl.) Imorgon måste jag upp tidigt för jag ska på Rastromarknaden med Stefania och inatt ska vi fira Helenas födelsedag. MEN på måndag har jag ingen skola så då ska jag sova sova sova!
looking forward to that!

Toledo:



Utsikten vi skulle ha sett vs utsikten vi hade:

Men det var en mysig dag och en mysig stad, I'm definately going back in the spring!
:D
CHAOO


FLAMENCO

Igårkväll var jag på flamencodans i Florida parc i parque retiro. It was absolutely amazing! Speciellt eftersom jag aldrig har varit något stort fan av flamenco blev jag extra fascinerad att jag blev så imponerad. Det var förtrollande!!
Speciellt gitarrspelandet! WOW (när ska jag lära mig spela gitarr egentligen)





ÅKA SKRIDSKOR


Heu sweden!

Idag följde jag med Sandra från sthlm och hennes vänner Jens från Stutgart och "glömt namnet" från Helsinki :D hihi finland.. Sen åkte jag och Rocio till Ana (som jobbar med Belén (minspanska mamma)) och lekte och spelade mariokart med Rosana och Juan Jose (finns bilder på dom från kalaset, världens sötaste!) . Och dom hade lagat hela köket fullt av Hayacas (majsdeg fylld med kött/grönsaksröra, allt inlindat i bananblad och insnörat som en fin present = typisk Venezulansk maträtt, sjukt gott!!)

Sen åkte vi hem och åt bananbladsknytena och imorgon ska jag Sandra och Jens åka skridskor på riktig is. IIIH!!



Sekunden innan alla låg i en hög på marken

(:O det ser allt ut som att du lutar lite extra med flit Frida,
were you girl were you ?? )


Adventsfika

Idag är det fiesta i Madrid så alla är lediga från jobbet och skolan och jag och Rocio hade hela dagen tillsammans så vi bestämde att vi skulle ordna med svensk advent till familjen.
vi bakade lussebullar och gjorde kanelte, släckte alla lampor, tände levande ljus och bjöd in familjen på "typisk svensk adventsfika" . And they loved it! 


¿Cuántos vidas vivimos?




Two birds on a wire
One tries to fly away
And the other 
watches him close from that wire
He says he wants to as well
But he is a liar

Two birds of a feather
Say that they're always gonna stay together
But one's never going to let go of that wire
He says that he will
But he's just a liar

Jag ville vara i Stockholm ikväll


THAT WAS A BAAD CHOICE

Igår åkte jag och Helena och kollade på ett rum nära Retiro, vi försökte att inte ha för höga förväntningar men eftersom det låg så sjukt bra till kunde vi inte låta bli att hoppas på att lägenheten var lika perfekt som läget. Mini tiny tiny var lägenheten så vi gick därifrån lite smått besvikna och tog en kaffe. Sen mötte vi upp med Beth och gick till världens minsta och mysigaste lilla bar och drack vin (1euro per glas, men riktigt gott).

Sen skulle vi möta Carlos på en gata nära Gran Via och få tillbaka Helenas ipod som hon glömde hos honom förut, men han sa hela tiden en plats att mötas på och gick själv till en annan (?) tillslut tappade vi tålamodet, speciellt eftersom han pratar som Napoleon Dynamite och är lika trög, så vi tog metron till Pueblo Nuevo utan Helenas ipod. I feel so sorry for her ipod ..

I Pueblo Nuevo lagade vi bläckfisksringar, drack mer vin och skrattade mer än någonsin (god bless your humor Helena!) med Lorenzo, Adrian och tyskarna tills klockan blev halv fyra något då gick vi till en bar hade samma musiksmak som jag och vi dansade och dansade och dansade.

Sen tog jag bussen hem, råkade gå av tre hållplatser för tidigt och fick vingla fram 20 min extra innan jag var hemma. Runt kl sex var jag hemma och la mig och sov, kvart i nio vaknade jag och insåg till min stora fasa att jag hade en kvart på mig att göra mig iorgning och ta mig till Moncloa (för att därifrån ta oss till en marknad i en by i bergen). Jag åt lite yoghurt, gjorde en macka att ha till lunch och kutade till metron. 30 min senare var jag i andra änden av stan och Beth, Lorenzo och Sandra hade också missat bussen så vi åt frukost på en frukostbar och åkte sen. Bussresan till byn var krokig och en timme lång och i varje sväng kunde jag känna vinet skumpa rumt i magen HORRIBLE!

Vl i byn var det så dimmigt att man inte kunde se något av utsikten och marknaden var inte mer än en gräsplätt med lite bilar och lite saker. GOING THERE WAS A BAAAD CHOICE

Nu ska jag se på Al Granada del sur och dricka te och äta kakor.
Sen ska jag sova sova sova

God natt va


Känner mig ungefär lika sliten som efter veckan i fjällen förra året


Turn the lights out to say goodnight

Mannen, datorn är FÖR seg nu! Jag skriver imorgn, har SÅ himla mycket att berätta alltså

 
saknar my supercool greek bodyguard (VARFÖR HAR JAG GLÖMT HANS NAMN DET VAR JU VÄRLDEN MEST TYPISKA?) 

jag ska sova på det,
OH! BULJONG! ÄNTLIGEN!
(har försökt komma på det ordet hela dagen och nu äntligen kom det fram)

Dagens mission avklarat yes oh yes


Svenska hjärtan

Jag vet att vi inte är dom första
Att tusen tusen andra före oss
har känt hur vi känt och gjort det vi gjort
Men det känns ändå som
Vi är dom första och dom vackraste nånsin


utsikten från min terass två veckor sen

Nu ska jag sova,
god natt sweerhearts


RSS 2.0