el parque retiro otra vez

Ciao Bellas

Jag umgås så mycket med italienare att snart börjar prata som dom (ni vet uttalet baaaaci blabla blaaaaa bla, fattar ni haha?) I skolan är alla på så olika nivåer att man blir alldeles förvirrad, jag hoppas att jag får gå vidare till nästa nivå nästa vecka så att jag lär mig mer (jag ska supermegaplugga till provet). Marion, den svenska tjejen säger saker på svenska hela tiden men är väldigt duktig på spanska när hon väl pratar. Valentin svamlar och mumlar och jag undrar om han ens kan prata sitt hemspråk ordentligt? Balettkillen har börjat i min klass och han pratar riktigt bra och jag är nånstans i mitten. fast jag lär mig massor ändå, idag övade vi på använda imperfekt, preteritum och perfekt på rätt sätt, tråkigt men viktigt.

Igår åkte jag, Javier, Emanuele, Franscesca och två till italienska tjejer till parque retiro för att dricka lite coca cola och öva på oregelbundna verb i preteritum. (jag tror att jag kan dom nu! :D) Efter parken gick vi till Javiers och Emanueles lägenhet och lagade mat och åt med deras granne, en jättesöt och gullig tjej som jag inte kommer ihåg namnet på (också italiensk). Jag älskar alla deras kompisar, är alla italienare så öppna och jättetrevliga? Alla tyskar och andra jag har träffat är alla bara tråkiga. Runt elva gick vi för att träffa Michelle och Isabel som tänkte ha kareokekväll sin sista kvällen i Madrid. Så vi tog tillsammans tunnelbanan till nåt ställe de hade läst om på internet som visade sig vara ett riktigt pundar knark område och vi vände tillbaka rätt snabbt och gick bara runt på stan tills det kändes för ovärt och sent. (och Michelles sista kväll blev själv med Isabel och en irish coctail bar, stackars:() Kvällens höjdpunkt haha: emanuele frågade Michelle:

Michelle, has estado aqui y fuiste el curso intensivo cuatro semanas, pero no hablas una palabra de español?
...
entiendes?
... no

Ni förstår? Jag kan inte riktigt avgöra längre, men det är en rätt enkel mening även för er att förstå eller?
det som var kul var iallafall att hon ine förstod vad han sa för det gav verkligen svar på frågan. hihi.

Själv börjar jag komma in i spanskan nu, cuando estoy con Emanuele, Javier y sus amigas sólo hablo español. Me encanta el español y tengo muchas ganas de podré hablar mas mejor!



(min nyinköpta skjorta which i love)



Os hecho de menos
miss you
Chao


Parque de retiro

Idag söndag var jag med Leonardo, Sabine och Gabi i el parque interior i centrum. Parken var hur stor som helst och hade allt en park kan tänkas ha: En egen liten sjö framför ett stort monument med roddbåtar man kunde hyra (jätteromantiskt, dit ska du och jag gå när du kommer och hälsar på gustaf! :D), massa underhållare, stånd med allt möjligt kul, resturanger, människor som åkte rullskridskor, joggade, gick på styltor och vädret var soligare och varmare än dom flesta sommardagar i Sverige. Efter att vi hade gått runt i parken några timmar åkte vi in till stan och en columbiansk, jättemysig resturang med live latino musik och goda, fina columbianska maträtter.




la fiesta

Buenas noches!

Fredagkvällen var både vild och jättehärlig! (In your face Uppsala bj) Jag glömde förstås min kamera, men vi tog massa bilder med michelles kamera som hon har lovat att ladda upp på facebook. hon har tyvärr inte laddat upp dom, men så fort hon gör det kommer fler bilder! Men än så länge får ni nöja er med Giulias

Kvällen började med lite förfest hemma hos Michelle med hennes två kompisar och rumskamrat. Sedan drog vi vidare till Emanuele och Javiers lägenhet på lite fest och sedan taxi till en Art Beco klubb där vi stannade tills vi blev trötta och åkte hem. När vi var tillbaka vid Michelles lägenhet var klockan fyra och metron börjar inte gå förrän klockan 06.00 så jag var tvungen att vänta två timmar, och snälla snälla Lauren hade inget emot att vänta med mig så vi köpte baguette och satte oss på en busshållplats och åt, runt klockan fem kom en killkompis till henne med en Ben and Jerrys glass brownie och tre skedar (!) Jag har sov ca 2 timmar inatt så jag är lite smått sliten, jag känner även av lite halsont och ont i öronen, hoppas inte influensa!!! :O

Hos Emanuele var det spanjorer, italienare och vi. Jag pratade med en man som hade bott i Sverige ett år och kunde säga: Hej, hur e läget. och en kille som gav mig tips om hur jag kommer in på det billiga sättet när jag ska se balettshowen svansjön i Ryssland. (eftersom jag är blond räcker det tydligen med att kunna säga: en biljet tack på ryska, minns dock inte hur man sa det).

Klicka på bilderna så blir dom stora
bild nr 1: Isabel, Lauren, Michelle och jag hos Michelle
3: Javier, Emanuele, Max, jag och Michelle i bakgrunden hemma hos javier och Emanuele
4 Giulia, Emanuela, okänd och jag
5 emanuele och Giulia
sista: Giulia, Emanuela och killen som älskade balett (Mureo, går för övrigt i min klass nu)



    Javier, Manuele och några italienare på förfesten, jag står i bakgrunden mitt uppe i ett spanskt samtal med någon          

       

     



så fort michelle laddar upp bilderna från resten av kvällen hamnar dom här

Podeis tener paciencia 
Voy a actualizar lo más rápido posible, ¡prometo! :)

Vackert väder och starbucksfika med Julia

Hola mis suecos favoritos!

just nu sitter jag i vardagsrummet och lyssnar på musik i dvd högtalarna, väldigt mysigt!

I skolan idag lärde jag mig inte så mycket nytt, mest ord. Efter skolan gick jag och Julia (Elisabeth 2 hette visst Julia hehe) till Starbucks och fikade en timme och sen hade hon fler lektioner så jag åkte hem. På tunnelbanan på väg hem satt jag mitt emellan och mitt emot 4 läsande damer (2 av böckerna var skrivna av Stieg Larson som är superpopulär här) och jag hade ingeting att läsa så jag läste damerna bredvid migs böcker. Jag fattade det lilla jag läste och kom fram till att jag borde läsa en spansk bok för att få bättre uppfattning om alla verb och tempusformer. När jag kom hem bad jag att få låna en bok av Leonardo, han hittade en rätt lätt med mycket konversationer och den verkar helt okej så nu ska jag ge mig in i den!

Vad gäller vädret är det varmt, såhär ser det ut just nu kl.17.57 om jag tittar ut från mitt fönster. Jag är för övrigt väldigt avundsjuk på mina grannar som har den här terassen, jag vill också ha en!





Och såhär ser det ut när jag tittar rakt ner från mitt fönster om någon vill veta



Vad gäller bilderna jag lovade att ta på fredag (och resten av månaden), räkna inte med för många för jag har upptäckt att jag kan ta ca 5 kort med kameran med ett par nya batterier innan de är slut, så fler än 15bilder har jag inte råd med tyvärr! 

Här är hur som helst en bild som jag snodde från Michelles facebook: (som så gärna vill stanna i Madrid att hon sina resterande fem dagar ska försöka hitta en au pair familj som bor här via internet för att slippa åka hem)

från vänster:
michelle, okänd, Oskar min lärare, okända



CHAO

 


la escuela

HEJ IGEN!

Här kommer den efterlängtade updaten!

Skolan är bra, min lärare heter Oscar och är 31 år, han är lite lagom pedagogisk sådär och rätt kul. I min klass är vi 7 personer: Elisabeth, 24 årig au pair från England ska vara här 9månader
Elisabeth 2: 21 år från Tyskland som åker om två veckor
Michelle: England, åker hem på tisdag (har varit här i 4 veckor men kan inte ens uttala yo på spanska, rätt kul)
Valentin: 18 år från Kroatien, jag förstår knappt vad han säger när han försöker prata engelska
Manuele: 23 år från Italien, ska studera ekonomi här i 6månader
Marion: 24 år från Sverige, ska studera sista juridikåret i Madrid, är här ett år

Elisabeth aupairen verkar rätt okej, Elisabeth 2 verkar helskön men åker som sagt om två veckor, Manuele och Marion verkar båda vara roliga och sköna människor som jag gärna lär känna bättre, Valentin verkar scysst fast jag förstår inte vad han säger och Michelle är rätt kul, men mest för att hon är så otroligt olik mig.

I klassrummet sitter vi runt ett bord och gör muntliga och skriftliga övningar. Vi får bara prata spanska, fast Michelle och Valentin pratar något slags mellanting som ingen förstår.

Gabi bor med sin mamma den här veckan så jag är ledig igen. Idag efter skolan (13.00) följde jag med på en skolaktivitet: äta tillsammans på en tapasbar. Vi blev ca 10 personer, jag träffade en 18årig au pair som verkar tråkigare än någon jag någonsin träffat och Catarina en jättesöt tjej från Austria (Estland?), 24 år och en kille som jag inte uppfattade namnet på, något italienskt på J, Manueles rumskompis.

Efter tapasbaren undrade Manuele om jag ville följa med honom till hans registrering på universitetet och jag tyckte att det lät roligare (och bättre med tanke på spanskan) än att åka hem och kul att se lite mer av Madrid så jag följde med. Jag drog med mig Michelle också (jag är inte så dum att jag åker själv) så vi var två tjejer och Manuele. Vi pratade bara spanska och Michelle fattade ingenting, varje gång hon sa något på engelska (dvs. varje gång hon sa något) sa Manuele: Habla español por favor, no entiendo! Han har bestämt sig för att lära sig spanska snabbt och har gett sig fan på att bara prata spanska och bara prata med folk som pratar spanska med honom, vilket är hur bra som helst för mig för han bryr sig inte om min dåliga spanska eftersom han suger lika mycket. :D Jag lärde mig massor idag, både genom skolan och genom att prata med honom och jag börjar äntligen komma in i språket!

På fredag ska vi ut allihopa och Michelle, 24år (som btw. är rätt tjock, pratar breeed londondialekt blandad med irländska, jag förstår henne knappt och hon kan inte uttala r vilket används rätt flitigt i spanskan) var mest pepp av alla och berättade om alla dryckeslekar vi borde leka hos någon innan för att spara pengar men ändå bli fulla.
Är vi inte för det första (speciellt hon, 24 år) lite för gamla för att leka dricka-snabbt-och-bli-för-full-lekar? Och vilken tjej med förståndet i behåll vill för det andra bli full i MADRID? Jag sa att jag är mer av en vinpimplare som sitter med mitt vinglas och dricker sakta och utan att bli full, och då svarade hon att jag inte måste dricka när alla andra gör det eller att jag kan dricka vatten. Men att strunta i lekarna kunde hon inte tänka sig haha. Hon är för rolig den där Michelle! Hon har pratat massor om hur mycket hon trivs här och alla kompisar hon har fått, men ändå försökte hon hela tiden få mig och Manuele att hitta på något med henne ikväll, imorgon efter skolan, imorgon kväll etc. Hon skulle ut med sina kompisar ikväll (sa hon iallafall) men när vi var i metron på väg hem och både jag och Manuele höll på somna av trötthet frågade hon om vi inte ville gå och ta en drink, kl.19.00 en vardag?! Hennes fyra veckor här har varit för att supa, äta gott och träffa nya vänner, inte för att lära sig spanska, that's for sure! :D Men jag tycker att hon är rolig och har inget emot att bli hennes utlänska vän (första dagen: Hon hälsade och bad sedan om facebook och telefonnr) Haha I liike her!

På fredag ska jag definitivt ta med mig kameran och fota så många som möjligt så ni får se alla!

Hej så länge



I've got nothing to do today but smile


Jag avslutar för övrigt i princip alltid mina inlägg med en mening ur låten som jag lyssnar på mest för tillfället (så om det står något konstigt ta det inte alltför seriöst, vale?)

 Idag och hela veckan Simon & Garfunkel med The only living boy in New York.

<3




Joel 11 år


Grattis på födelsedagen till Joel som fyller elva år idag! :D

¡FELIZ CUMPLEAÑOS GUAPO!




Och lycka till, till mig för imorgon är min allra första skoldag! :O

¡BUENA SUERTE GUAPA!



HASTA LUEGO GUAPOS


En förbannelse i Sabines rum? :O

Hej alla underbara läsare, verkligen kul att ni följer mitt (än så länge rätt händelselösa haha) spanska liv. Men jag lovar att hotta upp det lite snart!

Jag tänkte bara meddela er att allt är bra med mig! Idag var jag, Sabine och Leonardo i ett av alla "mals" för att äta lunch och köpa täcke till mig. Vi åkte dit någon gång runt klockan tre, åt lunchbuffe och pratade om allt från Sabines stundvis fiskluktande rum till att Leonardos smygrökande faktiskt inte är hemligt, det luktar i hela huset. Grejen med Sabines rum alltså: Sabine hatar fisk, står inte ens ut med lukten och ibland luktar hela hennes rum och bara hennes rum fisk, Leonardo tror att det kommer från garderoben, en gammal rutten fisk eller så, Sabine tror från ventilen och själv tror jag förstås att det är en förbannelse över rummet som gör att den som är därinne känner lukten av det den hatar mest. Vad tror ni? :D

Nu är det dags att sova, fast först lyssna på Bob Dylan. Jag har kommit in i en ny Bob Dylan period, "Dylan feber" som Hannes skulle ha sagt haha. Jag är för tillfället helt såld på Dylan helt enkelt, men musiken är ju så UNDERBAR så hur kan man inte?



                                             When The Sun Goes Down



I bilen på väg hem från Sthlm för två år sen

Who The Fuck Are Arctic Monkeys?


hej från mig

hej kära bloggläsare

Idag hade jag ytterligare en dag ledig och eftersom jag har varit nere på stan hela veckan så tänkte jag ha den här dagen bara hemma.  Jag tänkte också att nu när jag är ensam hemma och sysslolös kan jag passa på att ta foton på mig som jag kan använda på bloggen resten av månaden (spara lite tid sen sådär ni vet haha;) Här kommer ca entiondel av resultatet på dagens fotograferande, ENJOY!
det är förövrigt runt 30grader varmt idag, what is up with the weather liksom? det är nästan lika ostadigt som i Sverige. (och jag gillar inte heller dom blå ramarna runt bilderna, men jag vet inte hur man får bort dom, någon som vet?)


 



  

   
 
  

  



Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me?
I'm not sleepy and there is no place I'm going to.

<3


Skolan på horgatan

Hej gott folk!

Nu har jag ordnat med skola ! Jag börjar på måndag på en två veckors intensivkurs och byter sedan till en annan skola och går där fram till december. Idag på kvällen åkte jag ner till skola nr 1 och betalade, fick kursmaterial och blev visad runt osv. verkar helt okej. Vi kommer bara vara 6st i min klass, vilket är bra för lärandet men dåligt eftersom risken är större att alla är tråkiga. Men jag hoppas alla roliga som ska bo här länge hamnar i min klass haha :D Annars var dom som jobbade där unga och härliga så jag kan tvinga dom att bli kompis med mig ;) Eller så kan jag ju alltid sätta upp en lapp på anslagstavlan och ansöka om vänner (det finns dom som har gjort det)

Efter att jag hade ordnat med skolan ringde jag Catherine och pratade lite. Hon berättade att Calle Arenada där min skola ligger är en av dom främsta horgatorna. Och nu när jag tänker efter såg jag många allt för lättklädda kvinnor stå längs med husväggarna. Och sen en tjej som bara hade trosor och jacka utanför en av sexshopsen som finns lite överallt. Jag frågade Leonardo ich Sabine om man kunde köpa sex där fast dom trodde inte att man kunde det så hon var nog bara strippa, men ändå :O Catherine berättade också att vi ska hitta på något kul snart: hon, jag och hennes dotter Sofia som är 20år. Det ska bli kul, att göra något för omväxlingens skull haha.
Puss på er




Nu kommer jag äntligen få vänner!!


jag och min nya lärobok, I'm so excited :O


fucking fuckshit


Det regnar här och är sjukt kallt och blåsigt. Egentligen skulle jag träffa Catherine på stan idag och kolla på skolor som hon vet är bra och fika, men sent igårkväll ringde Eva och sa att jag måste vara med Gabi hela dagen. Så jag fick ändra mina planer. Jag skulle hämta henna kl.11.00 så jag var där imorse en halvtimme innan för säkerhets skull och stog och frös arslet av mig i regnet (man kan inte bara gå in och hämta barnen, utan man måste stå utanför och vänta tills de lämnas ut en efter en). Jag var hur kall som helst och stod och försökte minnas vad jag skulle säga till Gabi när hon väl kom ut (hur var det i skolan idag, vad fick ni göra blablabla) men så kommer hon aldrig! Och fröknarna säger att hon inte varit där. Så jag ringde Leonardo och han ringde Eva och det visade sig att hon hade ångrat sig och varit hemma med Gabi istället så jag var där helt i onödan. Hon kunde inte ringt och sagt det också eller? jävla idiot. Så jag hade ställt in mina planer, stått och väntat i jävla skitregn i ca en timme (jag hoppas att jag blir riktigt sjuk med feber så att han får skuldkänslor) och missat besöken på skolorna I ONÖDAN!

Jag var så sur att jag vägrade betala för bussen och gick hem (en timme ytterligare i regnet) och nu är klockan tre och jag är fortfarande kall, sjukt jävla sur irriterad på att dom där jävla föräldrarna inte har bättre kontakt än så och att JAG måste vara den som hamnar i mitten av missförstånden.

Fuck them. Ikväll tänker jag åka in till Madrid (själv som alltid) och gå på bio, bar, teater, vad som helst bara jag slipper vara i det här jävla huset.

Hoppas ni har det bättre än mig!

CHAO



El centro


Ändrade planer, Eva fick bråttom till Italien och Gabi ska vara med hennes syster hela veckan, så jag har hela veckan ledig. Idag tog jag metron ner till Gran Vía, en stor shoppinggata där jag jag gick fram och tillbaka, köpte frimärken och en spansk glamourtidning. På Sahara coffee restaurant åt jag för första gången ensam på resturang, en rätt äcklig sallad och cola. Sedan gick jag mot calle Mayor och tittade i affärer, framförallt sko och väsk affärer eftersom det är det jag behöver för tillfället och fikade kaffe latte och äppelpaj på Starbucks.

Sen skulle jag titta på alla skolor som ligger på calle Mayor, jag gick i ca en timme, hittade inte en enda. Jag undrar om det är jag som letar dåligt eller om jag har hört fel. Längs med den gatan köpte jag iallafall ett par sandaler som jag kan ha nu istället för mina converse. Jag gick och gick och gick i ca 7h och nu mår mina fötter totalmega dåligt så ikväll ska jag bara slappa i sängen framför datorn och spanska språkskolehemsidor. 
Good luck to me! Chao





mina nya skor


min inte alls goda starbuckslatte



EL CENTRO DE MADRID











om någon av er kommer på besök till Madrid ska vi ha picknick här, megamyzigt


språkskolor

Idag har jag varit och sett Gabis skola, lagat lunch med Leonardo samtidigt som vi såg Año Uno (Year One, år ett), som verkar riktigt rolig, vi hann bara se ungefär halva. Men i Spanien är det gratis att ladda ner så jag ska ladda ner den och alla andra filmer och låtar jag någonsin velat! :D

I morgon ska jag vara med Eva, hon ska visa mig sitt hus, hur jag hittar till Gabis skola därifrån osv. det ska bli kul. Ikväll ska jag att skriva ner fraser som jag kan använda med henne och plugga på dom ordentligt till imorn!

Från och med nästa måndag börjar Gabis ordinare schema och jag kan börja i språkskola, så nu håller jag på och letar efter en bra skola där man kan börja med kort varsel. I skolan där jag tänkte gå får man inte reda på schematiderna förrän första skoldagen så den funkar inte för mig eftersom jag bara har vissa bestämda tider jag kan vara där. Jag måste hitta en annan :((((((((((

Om någon vet någon bra språkskola i Madrid, säg gärna till för jag hittar ingenting!

Hoppas ni ha det bra!




Google translation

Ikväll är det dags för Uppsalas kulturnatt, hänga-på-stan-och-bli-för-full-kvällen för alla fjortisar men i grund och botten en riktigt kulturell och rolig dag. Själv är jag lite extra kulturell idag genom att lyssna på traditionell spansk musik! Iallafall så vill jag sända iväg en hälsning till alla jag någonsin spenderat kulturnatten i Uppsala med, JAG SAKNAR ER LITE EXTRA MYCKET IDAG! Hoppas ni har det underbart ikväll var ni än är och vad ni än gör!

Och nu till dagens stora händelse!

Jag upptäckte just att min facebook har blivit spansk och det tyckte jag var lite coolt sådär. Men SEN upptäckte jag att Therese blogg blev spansk om jag godkände google translation som erbjuds på varje ny sida jag går in på (väldigt drygt) hur som helst, inte bara bloggen, utan alla inlägg och alla kommentarer!!! Det tog ca tio sekunder och sedan var hela bloggen översatt! Hur coolt är inte det!

Och hur bra är inte det för mig? Nu kan jag läsa era bloggar och vara inne på internet utan att känna att det blir för mycket svenskt! :D Google is so awesome!

Här är gårdagens inlägg översatt till spanska med google translation:


Hi folks!

Hoy he estado una vez más en la piscina toda la tarde (estoy empezando a tomar color de nuevo!: DD), luego me fui, Leonardo y Gabi en una tienda de mascotas donde aprendí muchas palabras nuevas y útil tiene que saber un poco de Gabi. Cuando llegamos a casa estaba en casa Sabine , una chica linda y muy agradable y nos atornilla a todos juntos una plataforma de IKEA para mi cuarto de baño y Sabine.

El resto de la noche, Gabi quería jugar conmigo, le gusta a mí, afortunadamente haha! Pero realmente necesitan aprender español rápidamente, apenas entendía una palabra de lo que dijo! Era sin duda muy paciente e hizo todo una y otra vez hasta que me conocía, y cuando he dicho algo mal, pensó por un momento y luego dijo: ¿Quieres decir ... y lo que yo quería decir. Jättesöt chico! Pero no voy a llegar muy lejos si está de mal humor o cansado, tengo que aprender a comprender.

Hope you are well!



¡HASTA LUEGO FOLKS!



google is way too cool for me


el zoo

Hej gott folk!

Idag låg jag återigen nere vid poolen hela eftermiddagen (jag börjar bli brun igen! :DD) sedan åkte jag, Leonardo och Gabi till en djuraffär där jag lärde mig många nya användbara ord och lärde känna Gabi lite. När vi kom hem var Sabine hemma, en jättesöt och jättetrevlig tjej och vi skruvade allihopa tillsammans ihop en IKEAhylla till mitt och Sabines badrum.

Resten av kvällen ville Gabi leka med mig, hon tycker om mig tack och lov haha! Men jag måste verkligen lära mig spanska snabbt för jag förstod knappt ett ord av vad hon sa! Hon var visserligen väldigt tålmodig och sa allt om och om igen tills jag förstod och när jag sa någonting fel funderade hon en stund och sa sen: du menar... och det jag menade. Jättesöt unge! Men jag kommer inte komma långt om hon är på dåligt humör eller trött, jag MÅSTE lära mig förstå.

Hoppas ni har det bra! 


Gabi


manana solo espanol


Hola guapas

Man skulle vrida och dra hårt så kom nyckeln ut, nu kan jag det till nästa gång! Jag låg vid poolen hela eftermiddagen och nu ska jag ut och shoppa spanskt simkort och mat med Leonardo. Imorgon kommer Gabriela hit för att bo här över helgen och Sabine, vår roommate, kommer hem från Tyskland så jag går från total ensamhet till fullt hus. Och från och med imorgon tänker Leonardo bara prata spanska för att jag ska lära mig. Så det är nu äventyret börjar? :O :D 

Hasta Luego


Ny dag, nya missöden

Hej

Idag var jag uppe tidigare, lagade en ordentlig frukost; ägg, te, macka och persika. Sedan gick jag ut för att se mig omkring i Ciudad Lineal (den delen av Madrid där jag bor). När jag hade gått i en halvtimme och precis insett att jag nog var vilse såg jag mitt hus och gick mycket tacksamt hem! Jag tänkte lämna grejerna, byta om och gå ner till poolen, men när jag skulle in fastnade nyckeln (FÖRSTÅS) i låset och där sitter den som gjuten. Och jag kan ju inte gärna lämna den där, så nu sitter jag innelåst i lägenheten och eftersom köket är det enda stället jag kan se den öppna dörren på så vågar jag inte sitta annanstans än där. Det verkar inte bli något bad för mig inte. Om två timmar kommer Leonardo hem och förhoppningsvis har det hänt förut och han kan ta ut den, men jag tvivlar på det för den sitter verkligen fast!


jävla nyckel alltså


jag vill bada som alla andra :(


Jag överlevde !

Hej alla läsare

Tack för att du höll tummarna Maja och för lycka tillet Therese, det hjälpte :D

Mötet med Eva y Gabriela gick helt okej. Min del av det hela gick inget vidare, jag hade förberett mig hela dagen med meningar som skulle kunna komma till användning. Men när jag väl satt där och fick frågorna jag hade skrivit värsta svaren på sa jag bara första meningen eller helt fel. Men jag får väl skylla på att jag var nervös. Mamman däremot var jättehärlig, en ung, cool mamma med exakt samma röst som Penelope Cruz, så självklart gillade jag henne! Hon babblade på som bara den och sa med jämna mellanrum ¿Entiendes? ¿Lo entendías? Förstår du? Förstod du det? Och hon hade väldigt kul åt mina fel:

- När kom du hit?
- Jag kom imorgon
- ..? Igår?
- SI ayer !!

Jag fattar inte varför jag sa imorgon istället för igår? det är liksom inte ens ett okej fel. Hon måste ha trott att jag var ännu sämre än jag är, men hon verkade tycka det var rätt kul så det var väl okej. (fast sen vet jag i och för sig inte vad hon kommer säga till Leonardo, hon kanske verkligen bara låtsades och egentligen avskydde mig!)

Gabriela tyckte inte om mig, kanske för att jag inte sa någonting utan bara satt och log som en tok (?), men vi har ju tio månaders eftermiddagar tillsammans framför oss så vi ska nog komma överens tillslut! :D

Jag har skypeat med Gustaf och hans familj för första gången, det var mycket bättre ljud än att prata i telefon så det var bra! 

Haha och jag måste bara säga att, Kajsa, du skulle inte klara dig en sekund med dom här mattiderna och det här hushållets matvanor! Det enda jag har ätit idag är pasta och det var med 9 timmars mellanrum 

¡CHAOOO!




dag 2

Igår kväll följde jag med Leonardo, hans brasilianska vän Carolina och hennes pappa ut på middag på en resturang nära plaza Mayor. Dom var alla pratglada och trevliga och jag fick lära mig både ett och annat om Christofer Columbus, Napoleon Bonaparte och vilka spanska städer jag ska besöka för att få se vacker konst. (På spanska förstås så jag förstod kanske hälften). Iallfall, efter att ha varit i Madrids centrum, stått på Plaza Mayor, sett flamencodansare och banjospelande band på gatorna i 27graders värme klockan tolv på natten kan jag bara säga att jag älskar Madrid!



                                                          Plaza Mayor



Idag sov jag tills jag vaknade av den otroligt varma solen som lyste rakt i mitt ansikte. Då gick jag upp och la mig i soffan i vardagsrummet och sov en timme till. Sen drack jag ett glas juice till frukost och gick ner till poolen och solade och badade och läste spansk grammatik. Nu är klockan tre och jag ska äta min väldigt misslyckade lunch (jag har redan anpassat mig till de nya mattiderna, igår åt vi middag kl.23.30). Kl.17.00 kommer Eva och Gabriela hit (mamman och dottern) för att se om jag duger. Jag är väldigt nervös inför det mötet eftersom ingen av dom kan ett ord engelska och jag är rädd att mamman ska tycka att jag inte duger och skicka hem mig. Fast om jag blir hemskickad behöver jag inte sakna alla längre så det finns ju något positivt med det också ;)

Jag skriver ikväll och berättar hur det gick!

Håll tummarna så länge

xoxo

 Elsa


0 dagar kvar. SPANIEN

¡Hola amigos!

Nu sitter jag i en lägenhet i Ciudad Lineal, Madrid, och funderar på om jag ska hoppa i poolen eller packa upp mina väskor. Det är 28grader varmt och inga moln på himlen. Det känns snarre som att jag är på en solsemester än som att jag faktiskt ska bo här i ett år.

Hela gårdagskvällen ägnades åt att packa och när jag kände mig klar och redo insåg jag att jag hade packat övervikt och fick börja sålla bort det oviktigaste vilket inte var det lättaste. Det slutade med att alla böcker hamnade i det otroligt tunga handbagaget och min reseoutfit fick bli många och tunga kläder: Leggings, mjukisbyxor, uggs (vinterskor), tre linnen, en tjocktröja, jacka och sjal. Jag var blöt av svett redan på Arlanda och det blev inte bättre när jag kom till Madrids stekheta sol haha

Imorse hade jag ett känslofyllt hejdå av min familj och sedan fick jag sällskap till Arlanda av pappa och Gustaf. Vi ordnade biljetten och fikade frukost och sedan var det dags för ytterligare ett känslofyllt hejdå. Tillslut var jag tvungen att gå och väl inne i terminalen tröstköpte jag två böcker (flyga drake och tusen strålande solar Maja:D) och ett rör med Askkungenkarameller till Gabriela som jag ska få träffa imorgon.


Pappa och Gustaf på Arlanda


Flygresan gick bra fast mitt lillfinger somnade under första timmen och har fortfarande inte riktigt vaknat efter 7h, lite oroande men framförallt irriterande. I Madrid följde jag vägbeskrivningen jag fått av Leonardo och hamnade bland hundratals taxibilar och inte en enda personbil. Efter ett tag ringde han och pratade bara spanska och jag sa att jag var vid taxibilarna på engelska och han sa att han skulle komma om tio minuter. Haha, jag har aldrig känt mig mer missanpassad i hela mitt liv än under dom 10 minuterna. Jag var sjukt svettig med mitt lager av kläder och satt ensam i en främmande stad i ett främmande land med halvsvullna ögon och ett domnat lillfinger, och det enda jag kunde tänka på var att han hade pratat spanska i telefonen och att jag inte hade fattat någonting och att det var 10 sådana månader jag hade framför mig.

Men allt ordnade sig, han pratade engelska resten av dagen (förutom när jag bad honom prata spanska sakta för att jag skulle öva på att höra språket och då förstod jag faktiskt riktigt bra:D ). Sedan visade han mig runt, gav mig nycklar, gav mig lösenordet till det trådlösa internet, lagade lunch och visade mig mitt rum. Jag hade två rum att välja mellan: ett lite mindre med långsmalt fönster och ett större med stort fönster, jag valde det stora. Han hade köpt ny säng, lakan, handduk och ska till ikea i veckan och köpa skrivbord och stol. Och han frågade om jag ville ha snabbare internet, om sängen var okej, vilket sorts skrivbord jag ville ha osv. Så slutligen kände jag mig ändå väldigt väl mottagen :D

Men jag måste erkänna att jag fruktar mötet med mamman och flickan imorn, ingen av dom kan ett ord engelska och jag vet inte hur mycket spanska mamman räknar med att jag ska kunna. :/ Jag har inte så stor lust att bli illa omtyckt av henne det första jag gör

Men nog med text, här kommer lite bilder på mitt nya hem

Mitt nya rum


Utsikten från mitt rum


Min nya, inbyggda i väggen (hur coolt är inte det?), Garderob!


Badrummet


Vardagsrummet


Köket


Poolen


Simpsons på spanska; alla röster är jättefula och helt fel och det låter rätt larvigt. Fast bra för mig som kan många av avsnitten utantill och kan koncentrera mig på att förstå ord och ändå veta handligen.





Jag finns på skype lite nu och då; HOLAELSA, lägg gärna till mig och hör av er :D

besos y abrazos
Elsa


1 dag kvar!

Jag och Magda vann stort över Gustaf och Rasmus på rappakalja igår (Magda vann över mig också), det var riktigt kul men det kändes lite konstigt när vi skulle gå och det slog mig att jag antagligen inte kommer att spela sällskapsspel igen på 10 månader. Jag som älskar spel! (jag kan ju förstås alltid spela betapet, men det är inte samma sak)

Just nu sitter jag hemma hos Gustaf, lyssnar på Laakso och peppar inför resan! Snart kommer han hem från jobbet och ska laga frukost till mig (jag fick lova att inte äta förrän han kom tillbaka). Sen ska jag hem och packa, träffa Anneli och Jennifer, umgås med Gustaf och familjen, sova och sen ÅKER JAG! :o Pappan i familjen som jag ska vara au pair åt är på IKEA och handlar möbler till mitt rum idag, det ska bli kul att se vad det blir :D Jag var lite orolig först att jag bara skulle ha en säng så det känns bra haha

Hejdå så länge

Emmylou
All we'll ever need is trying




2 dagar kvar! RESFEBER


AAAH! nu kommer all nervositet och alla jobbiga funderingar! Kommer jag trivas med familjen? Kommer jag trivas med flickan? Borde jag ha med mig något till dom? Kommer de förstå vad jag säger? Kommer jag förstå vad de säger? Kommer jag lära mig språket snabbt? Kommer jag hitta en kvällskurs att läsa? Kommer jag att få kompisar? Vad ska jag packa? Vilka böcker ska jag ta med? Vilka skor? Vilka väskor? Hur mycket kläder?

Snart kommer Lotta och Magda, dom får lugna mig !
kkkram


3 dagar kvar! Håkan Hellström

Hej alla underbara

Gårdagen var muy bueno! Den började med att jag, Magda, Rasmus, Nicklas och Gustaf tog tåget till Stockholm. Väl framme i Stockholm slank vi in på beyond retro och shoppade och sedan gick vi åt olika håll, Magda och Rasmus skulle fika med Magdas mormor, jag och Gustaf skulle in på skivaffär och Nicklas skulle tatuera sig :o! Jag och gustaf gick på skivaffärer, fikade på coffeehouse, fick gratis kolsyrad apelsinjuiceläsk och lyckades efter mycket möda ta bussen till Gröna Lund. Att åka insane och fritt fall bara kostade 120 kr så vi fick till vår stora fasa inse att vi bara hade råd med lustiga huset (40), men vi stod i den snurrande "lustiga tunneln" tills vi mådde illa så det kändes lite som att vi hade åkt karusell iallafall! :D

Sen spelade vi gratis buzz och bilspel mot Magda och Rasmus, såg en man med otroliga humörsvängningar (eller problem med ilska), och hundratals Håkan fans. Kl 8 började konserten och jag stod med Gustaf och njöt av Håkans fina låtar under den klara, vackra hösthimlen, min sista fredag i Sverige 2009.

Magiskt men tragiskt


Håkan Hellström




4 dagar kvar!

Maja flyger till Italien om två timmar! Och kommer inte hem förrän i jul och då är jag borta och kommer inte hem förrän i juli. tio månader känns plötsligt inte så lite längre

JAG KOMMER SAKNA DIG MAJA !




5 dagar kvar!

5 dagar kvar! Kvällen med Lotten blev lika underbar som jag hade trott, förutom att filmen började hacka halvvägs igenom, men vi hann få budskapet så ingen skada skedd! :D

Jag sov hos Lotten, gick upp med henne på morgonen och cyklade sedan till Gamlis och Maja för att äta en gemensam frukost.

På kvällen blev jag bjuden till KB på familjemiddag, fin resturang, mysigt sällskap och god mat. Sedan gick jag till Jay Fu's och sa hejdå till världens bästa Maja! Och sen med pojkvännen på bio: Sommaren med Göran, en rolig men inte alltför värd film. En sammanfattningsvis sorglig men fin dag och sedan, tro det eller ej kom jag hem till Gustaf och INTO THE WILD hade precis startat på Canal +. Jag fick äntligen se hela filmen! Ett perfekt slut på denna sorliga men fina dag.

HASTA LUEGO
 
Elina, Elsa, Maja, Lotta, Magda

Elsa Maja <3

familjemiddag

Elsa Maja Hejdå

Into The Wild


6 dagar kvar!

Sex dagar kvar! Bilderna är inlämnade på framkallning, jag har haft en mysig nollarton fika med Maja, Magda och Lotta och ikväll väntar min och Lottens traditionella Into The Wild kväll. (Vi ser Into The Wild varje gång någon ska resa bort en längre tid eftersom filmen ger en en sån härlig känsla av att man klarar av vad som helst! Vi klarar allt! En underbar film + en underbar tjej kan inte bli annat än en underbar kväll!

Puss hej

ÅlleJolle Fetmask

Elsa och Lotten


En vecka kvar!

Jag börjar bli lite smått nervös, samtidigt som jag inte känner någon som helst stress över att göra sakerna som står på min ATT GÖRA INNAN 8 SEP lista. Bl.a:

  • Fixa kalender
  • Ordna med utländskt telefonkort (eller vad man nu har)
  • Framkalla bilder på vänner och familj som jag kan ha i mitt spanska rum
  • köpa kameraväska till Tyko (min kamera)
  • Lägga in all musik jag kan tänkas vilja ha på min ipod de kommande 10 månaderna samt rensa bort all uttjatad, dålig musik
  • Köpa mina favoritfilmer på dvd så att jag kan se dem på engelska när jag vill
  • Lägga över alla bilder jag kan tänkas vilja ha därborta på ett usb minne eftersom min dators minne är så litet (skoldatorn)
  • Installera msn och skype på datorn
  • Superstäda mitt rum
  • Skriva packlista

Det är några av mina att-göra-punkter på listan fast kalender ska jag få av Lotten så det kan jag egentligen stryka. Och självklart drar jag mig för att genomföra de punkter som kostar pengar, min ekonomi är inte precis på topp för tillfället. Men jag ska ner på stan på torsdag så då får jag ta mig i kragen och köpa det jag behöver. Och idag ska jag åtminstone VÄLJA bilderna jag ska framkalla på torsdag. Och lägga över bilder på usbminnet!

Så på torsdag borde jag bara ha ungefär halva listan kvar, gggreat ju :D

CHAAO


Lyckad kväll


Hoolaaa!
En riktigt lyckad sista utekväll! Synd bara att det inte var så många man kände och att DJsen aldrig spelade låtarna vi bad om (pitbul, daddy cool och stronger).
 

Kvällen började på Majas egna balkong med vin och tända ljus.


Anneli, Therese, Malin


Therese och Maja


Sedan drog vi vidare till BJ där vi kom in via VIPkön tack vare Therese! :D (väldigt coolt)


Anneli, Gabbi och Louise
Anneli, Gabbi, Louise


Och sen in på dansgolvet där vi förgäves försökte få DJn att spela I know you want me










RSS 2.0