¿QUÉ PASA?

Fick jag höra hela dagen idag från Oskar min lärare (var inte riktigt på topp idag får jag väl erkänna).. ¿Qúe pasa Eelsa? ¿Eelsa qué pasa? ¿Qué tal Elsa? ¿Tienes sueño Eelsa? Qué hiciste ayer Eelsa? ¿No has dormido bien Eelsa? ..............

vad händer Elsa? Hur mår du Elsa? Är du trött Elsa? Vad gjorde du igår egentligen Elsa? Har du sovit dåligt Elsa? osv..

Igår var jag på O'Neils irish pub och drack öl (dvs. två sjukt ovärda klunkar av min 50krs ovanligt äckliga öl) och kollade på fotbollsmatch, (VÅRT LAG VANN!!) med Beth, Lorenzo och Adrian. Efter matchen åkte vi hem till Adrian och åt hans hembakade Venezueliska bröd (they were amazzing!) och pratade spanska med ett gäng tyskar (och engelska, och dom pratade tyska och Beth och Adrian pratade lite franska och jag pratade lite svenska för mig själv bara för att vara som alla andra.. ;O ) Och jag kan inte låta bli att bli lite fascinerad av Adrian (bilden) som är 20 år och pratar tyska, spanska, franska och engelska flytande, screw him! och kan dansa tango och salsa och laga mat, what a guy huh? och nu när jag ändå håller på skryter å Adrians vägar kan jag ju passa på att säga att han håller på med improvisationsteater och ska åka jorden runt nästa år (när han har vunnit 200 miljoner på lotto vill säga) .. man, I wanna BE him!  

runt klockan elva var det dags för mig och Beth att dra oss hemåt och jag blev lite sur över att jag har speciella tider jag måste vara hemma på vardagar (har jag någonsin haft det förut?). Fast sen försov jag mig imorse och missade frukosten och fick sitta på metron hungrig och trött, med pyjamaströjan på och ni vet sådär härligt sömnsvullna ögon.. så jag kanske trots allt behöver tider att vara hemma för själv verkar jag ju inte veta vilken tid som är rimlig att lägga sig på längre...


Adrian i retiro förra söndagen

Nu måste jag plugga! Och för en gångs skull ska jag faktiskt plugga också (A)

CHAO BELLAS


MICHAEL CERA, NYA FAVORITEN ♥




Nu ska jag gå till Vips och köpa pastelitos (små bakelser), göra mig en kopp starkt kaffe med lite mjölk och ha filmmaraton med min nya favorit Michael Cera! (nästan, Colin, du är fortfarande nr ett på listan promise ♥) Sen när Rocio kommer hem från los abuelos ska vi ha Mamma Mia sing along, SÅ PEPP!!! speciellt på money money money som är både min och Rocios favorit

MONEY MONEY MONEY
MUST BE FUNNY
IN THA RICH MAN'S WORLD

MONEY MONEY MONEY
ALWAYS SUNNY
IN A RICH MAN'S WORLD


WOOOOO WOOOOA

ALL THE THINGS I COULD DO
 


BEGGIN' PLEASE


Godmorgon snyggingar

Här är bilder från gårdagkvällen som var rätt lugn men kul ändå;

Baren där kvällen började och slutade


började med Beth, Helena, Helenas syster Anita och hennes pojkvän Lenny


och kannor Sangria


Sen gick vi till en bar och dansade oss till varsin gratis shot


sen gick vi och mötte upp killarna utanför sol för att åka till festen som vi
inte hittade


så vi gick tillbaka till baren som spelade bra musik, satt där resten av kvällen och sen sa vi hejdå godnatt


CHAO GUAPOS

THIS ONE'S FOR YOU MAGDA

Bigger pictures of the shirt


Better? :D



Now I'm off to the picknickbar and then a houseparty at Lorenzos friends house

Don't wait up ;O


Have you seen my boyfriend?



If anybody sees my boyfriend, please tell him to call me.
kind of miss him


Lycklig på ett sånt sätt som bara shopping kan göra en! IIH

Hi sweethearts!

(I have to write this one in english because I really need to increase my english vocabulary (aswell as my spanish jeje damn!)) and grammar too jesus, please correct me if you see any misstakes!
 
I couldn't sleep last night because I had been drinking soo much coffee during the day so this morning I was way too tired, the metrotrain was all full of yuki people and I arrived to school late (as usual) and in a really bad mood. Jesus. Then I had a tunafish sandwich and a walk with Beth and felt better. And after school I went to H & M to buy some nailpolish and I tried on some nice clothes and went out from H & M with a shirt, three tops and my nailpolish. and that made my day!! *so happy right now!

Tomorrow I'm going out with Helena and her sister and her sister's boyfriend and Lorenzo and the guys. That's going to be so much fun , especially since I was at home sick last weekend. I'm all in for tomorrow I tell ya!! 

I know your dying to see my new clothes my darlings, so here you are 



HAVE AN AWESOME NIGHT
I KNOW I WILL


KALASET

BILDER FRÅN KALASET:
NÅGON SOM KAN GISSA TEMAT?

Maten, presentpåsarna (som varje barn fick med sig hem när kalaset var slut), barnen, Adriana (hushållerskan), min present till Rocio: Tinkerbellpusslet som vi redan har börjat lägga (=bra present?) ps. Alla saker är hemmagjorda; maten, Tinkerbell på dörren, presentpåsarna, Älvgodishörnan, ballongknippen, allt!

Den här låten blandat med Hannah Montana spelades HELA kvällen och alla flickorna kunde låtarna utantill och dansade och sjöng med mig och Adriana medan pojkarna gömde sig för Elsa, kittelmonstret (jag lyckas alltid ta på mig den rollen, why god why?) Iallafall lyssna på låten medan ni tittar på bilderna så garanterar jag att ni kommer i "the right mooood"




Sea como sea, aqui no entran feas. Mira esa fea, aqui hay otra fea, aqui no puedes entrar!!"
Det är som det är, här inträder inga fula. Se den här fula, här är en annan ful, här kommer ni inte in!!
(och då pekade alla på mig hehe) (Men jag pekade tillbaka!! mohaha)



KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DOM STORA

              

 

      

HASTA PRONTO FOLKS


MAGSJUKA OCH FÖDELSEDAGSKALAS

HEEEEEEEEEEEJ
Min helg blev inte som planerat men helt okej ändå: Såhär såg mina storslagna planer ut från början:

gå ut med Stefania fredag, shoppa på stan med Beth lördag, vara lekledare på Rocios födelsedagskalas och sen gå ut lördagkväll med Helena. Dansa, leka ha kul hela helgen med nya kläder!! awesome huh?

Såhär blev det:

Jag kommer hem från skolan fredag, struntar i lunch för att jag har lite ont i magen, hämtar Rocio, går upp på mitt rum för att peppa inför kvällen, blir hungrig, äter lite middag, lägger mig i sängen och somnar. Sover HELA natten för att sen vakna tidigt lördagmorgon MAGSJUK! WOHOOOOOOOOOOOOO
Jag ligger i sängen hela dagen, äter en banan, sover när min mage har en paus i att göra ont. När det närmar sig kalaset mår jag helt okej bra igen så jag är lekledare som planerat. Sen somnar jag och sover hela natten, vaknar klockan tolv urtrött och urseg med världens finaste väder. Jag solade lite på min terass, la pussel med Rocio och på e.m/kvällen var jag i Retiro med Beth, Helena, Lorenzo och Andrea.

Jag har bilder från både kalaset och Retiro men jag orkar verkligen inte lägga upp dom nu. (har sovit 30h de senaste två dagarna, varför är jag så trött?! )




CHAO CHICOS


GUESS WHAT?!


jag har just joggat 40 minuter, kört styrka och nu sitter jag på min balkong och strechar och skriver blogg. Det är ca 17grader varmt, känns lite som en svensk augustikväll och trots att jag varit här i två månader kan jag inte fatta att det är så varmt den här tiden på året! Jag har sett regn TRE gånger sen september och två av gångerna var det bara lite duggregn i någon timme.
It's amazing

ps. Om en exakt en månad kommer jag till uppsala!!!!!!!

SKÅL PÅ ER !


Twilight

Förra  veckan var Edward och Bella Cullen in town för premiären av new moon, coolt eller!? Ikväll går twilight på teve så jag ligger jag och väntar på att klockan ska bli 22.15, jag är hur trött som helst men måste hålla mig vaken för hur kan jag missa chansen att få se en spansk Edward???




BUENAS NOCHES


KIND OF INLOVE WITH THEATRE


I'm going with the flow and
yearbooking myself and
my new spanish hair (I wish)


Igår var jag på teater med Christina (min spanska syster) och hennes vänner, eller teater och teater, det var i en f.d. bordell med många olika (lite halvsunkiga) rum och i varje rum spelade skådespelare upp en liten föreställning och publiken (5-7 åt gången) satt i samma rum på stolar och tittade och det var utan minsta tvekan en av dom coolaste sakerna jag någonsin har gjort! Skådespelarna var hur skickliga som helst (några av dem är tydliga kända från spansk teve) och det kändes mer som att man blev osynlig och trädde in i en annan värld än som att man var på föreställning med riktiga människor. Fyra av de sex rum vi var i hade erotiska (hor relaterade) scenarion och skådespelarna var ibland halvt, ibland helt avklädda. Det kostade en euro och det var begränsat antal som kom in men vi kom in för att Alejandros syster jobbade där, like the VIP people we are! Innan vi kom in fick vi vänta ca 1½ timme i en mörk trappa med levande röda ljus vilket var väldigt mysigt och skapade "the right mood".

Love theatre

¡HASTA LUEGO GUAPAS!


Maternidades y Lágrimas de Eros

HEJ SVERIGE!
Igår var jag på två konstutställningar och ett konstmuseum med Beth och vi känner oss väldigt kulturella och nöjda med oss själva! På kvällen var vi på hemmafest (releaseparty) hos Carlos från Californien med honom och hans sydmerikanska vänner
värd dag

Utställningarna var Lágrimas de Eros och Maternidades, den första var imponerande och fick mig att bli alldeles förundrad över konstens sätt att förmedla känslor och över världens skönhet.
Den andra föreställningen var vacker och imponerande med foton och texter skildrande moderskap i fattiga länder och den gav mig en stor klump i halsen och fick mig att vilja förverkliga min och Majas resa till Kongo Kinshasa i framtiden


Happy cultural elsa


Lágrimas de Eros (Eros tårar)
Den första utställningen


Andrómeda encadenada





Maternidades
andra utställningen




En vägg med klädnypor där man kunde hänga upp hälsningar till sin mamma, hur gulligt som helst!




"mamma jag älskar dig mycket. Tack för allt"


"Jag älskar dig mamma, ända sedan jag var i din mage. Jag älskar dig. Mamma och jag"



"du är snygg"


UN BESITO


11 november och en typisk dag i Madrid

MIN TYPISKA VARDAG I MADRID

(p.s. alla fotona är tagna idag)

1. Jag går upp, gör mig iordning och kl.09.00 går jag ut och utanför ytterdörren ser det ut såhär:


2. Sen går jag ut genom grinden och börjar gå längs med min gata mot stora vägen: Arturo Sória, här är min gata:


3. Sen kommer jag ut på Arturo Sória och går längs med den till metron, såhär ser den vägen ut:


4. På den vägen finns det en busshållsplats som berättar tid och temperatur, det är varje morgons höjdpunkt!! :


5. Här är Carlos, ängeln som vakar över mig varje dag. Han bor längs med Arturo Sória:


Sen tar jag metron och mina dagliga 40-metro-minuter sysselsätter jag mig med att titta på mina reskamrater (det är morgonens andra höjdpunkt hihihi) och lyssna när folk pratar spanska. Om allt har gått enligt schemat är jag framme vid Puerta Del Sol kl.09.50, vilket jag som alltid, inte var imorse så det fick bli en snabb -i förbi-farten-bild på Calle Montera, gatan där min skola ligger:

6. Calle Montera


Sen har jag lektioner mellan 10.00-11.30, då har vi rast och går och köper kaffe, och eftersom jag hade kamera idag tog vi lite kort också:

7. Beth framför Kung Carlos och hans ädle springare, på Puerta Del Sol


8. Jag framför den typiska mötesplatsen på Puerta Del Sol: fontänen:


9. Sen går vi längs de typiska gatorna mot vårt mål: the coffeeshop


10. Här har vi den, "the famous coffeeshop": 1euro för kaffe, 1 euro för en napolitana chocolate (heheee) BILLIGT ? JA! Och som vi alla vet, billigt är ju alltid bäst!


11. Sen vandrar vi tillbaka längs med de typiska gatorna, kommer lite försent till lektionsstarten och har lektioner fram till 13.05


12. Sen går jag en stund på stan eller tar metron (beroende på min hunger haha). Idag var jag inte så hungrig för Beth hade bakat igen, så idag gick vi en stund på stan innan jag åkte hem.
El centro, Calle Gran Vía:


13. Teatro Fontalba, Gran Vía:


14. Beth och Elsa posar nedanför Schweppers spegeltak:


15. Sen tar jag metron hem och går längs med Arturo Sória återigen:


16. sen svänger jag höger och går in på min gata och passerar Beef Place, min gatas egna lilla resturang:


17. Vissa dagar vill jag vara lite speciell och tar en annan lite längre väg hem och då kommer jag ibland ut från den här gatan:


Sen är jag hemma och vad som händer där är en hemliis !! SKOJA! höhö..
Idag träffade jag min spanska farmor för första gången vilket var väldigt kul för hon var himla rolig! :D
Luisa hette hon 

UN BESITO <3


Kakor och körsbärste och the sound of silence


Jag lyckades (mot all förmodan) tvinga mig upp ur sängen imorse kl8 för att tvinga mig nerför de 39 trappsteg jag har till köket, äta cornflakes med för lite mjölk och två skorpor med Philadelphiaost (som jag har underskattat skorpor med philadelphiaost!), släpa mig upp, borsta tänderna, packa väskan, tvinga mig ner för att komma på att jag fortfarande gick runt i tofflor och att skorna var kvar i garderoben, kuta upp, övertala mig själv att det räckte som dagens träning och sen kuta ner, skynda till metrostationen och missa tåget! WOHO! jag blev tvungen att vänta hela 3 minuter på nästa tåg men jag kom i tid till skolan ändå, PUH!

I skolan övade vi på subjuntiv igen som av någon outgrundlig anledning tycks ha försvunnit helt från min hjärna den här långhelgen, allt jag sa var inkorrekt så jag bestämde mig för att det nog var bäst att vara tyst och lyssna istället (vilket är ytterligare en sak som min hjärna tycks ha mist kapaciteten att göra). Vi läste någon artikel om fattigdom i världen och jag försökte lyssna, men hon som läste texten (ny i klassen) bröt så grovt på tyska att jag la all koncentration på att tyst rätta hennes felaktiga uttal istället. Sen skulle vi diskutera om vad man kan göra för att minska fattigdom och svält i världen, och jag som i vanliga fall skulle ha älskat ämnet och pratat på för glatta livet, hade ingenting att säga mer än: "estoy de acuerdo con eso", "sí, probablemente" eller "creo que sí" :
"Jag håller med", "ja, antagligen", "jag tror det". Otroligt intressant tjej haha. Och min lärare försökte förgäves få med mig i diskussionerna hela dagen men mitt huvud var väl inställt på svenska idag i guess för varje spansk mening jag sa hade något litet fel.

Nu ska jag äta kakor och dricka körsbärste och läsa El diario de Bridget Jones högt för mig själv och kl.20 kommer Rocio hem från sin tyska och vi ska plugga lite matte, äta och sen ska hon sova och jag ska fortsätta med min högläsning. Fast efter kl.20 är det The Wind From The East som gäller eftersom jag måste öva på min engelska också. Och när tiden är inne ska jag äntligen börja läsa flyga drake (på svenska)! Tengo mucho ganas de leer mis libros! I'm really looking forward to read my books! Jag ser verkligen fram emot att få läsa mina böcker!




¡Divertiros esta noche!
Have fun tonight!
Ha en kul kväll!

xxx
Elpgögen


love love love love love




Hej alla,
Igår såg jag på filmen taken och fick för mig att alla män i madrid jobbar med trafficking och att dom skulle komma och hämta mig från min balkong. Men sen tittade jag på the notebook och blev lugn och återfick min kärlek till världen (som försvann helt av taken), så jag mår bra nu  ! Idag vaknade jag och mådde illa så jag somnade om och sov till ett, och jag var osäker på om jag skulle ta hand om Rocio hela dagen eftersom det är ledig dag så jag förklarade för säkerhets skull för mamman varför jag stannat på mitt rum så länge på morgonen (eller jag sa att jag hade haft ont i magen). Och resten av dagen påminde hon mig så fort hon fick tillfälle om att jag ska berätta om jag mår dåligt, om jag vill ha något, om jag vill att hon ska laga annan mat till mig som är bättre för magen någon gång och runt kl18 råkade jag säga att jag var lite trött när jag och Rocio skulle pyssla och då insisterade hon på att jag skulle vila en timme (vilket jag verkligen inte hade något emot för jag var verkligen hur trött som helst. )

Det jag vill komma till är att min familj är snäll och underbar och att det känns skönt att veta att jag kan vila om jag mår dåligt, äta när jag vill, sova hur länge jag vill (Chris sov till 22.00 igår så jämfört med henne går jag upp tidigt när jag än går upp haha :D) och att dom verkligen ser mig som en i familjen som dom sa förut och inte som någon som är där för att jobba no matter what.

Still love this family

Still inlove with Madrid

y todavía os quiero

MUCHISIMO


AVREAKTION

FAN VAD JAG HATAR ALLA JÄVLA IDIOT MÄNNISKOR SOM HÅLLER PÅ MED TRAFFICKING FATTAR DOM INTE VAD DET ÄR DOM GÖR ELLER FATTAR DOM INGENTING HAR DOM INGA KÄNSLOR INGEN ÅNGER INGENTING JÄVLA IDIOTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER




TENED CUIDADO FGS


LA FILLE AUX CHEVAUX DE LIN

Jag hade en gratis, rolig och underbar natt inatt! bortsett från min stalker som följde efter mig hela kvällen och upprepade gång på gång att jag var en prinsessa och att hans hjärta slog bara för mig blabla (men jag fick allafall en gratis drink, "princesses should never pay for anything, you are a princess and I'm your prince") idag luktar jag gammal rök och alkohol. mina fötter är torra och gör ont. jag saknar mitt badkar. jag lyssnar på Claude Debussy och Yann Tiersen och saknar mitt piano. jag dricker körsbärste och saknar lite sveriges mysiga novemberstunder med tända ljus och mörker, här är det fortfarande varmt och ljus hela tiden vilket ger mig skuldkänslor för att jag är inomhus. jag älskar livet. jag läste just världens bästa blogg och gud vad jag älskar att läsa den, den inspirerar mig och jag älskar inspiration. idag ska jag ladda upp bilder på facebook, gå på promenad med helena och titta på "taken" sen ska jag sova. Imorgon är jag ledig från skolan



preparty en la casa de elsa


glad tjej?


tysk aupair som jag inte minns namnet på, Mauro,
Francesca, jag, Helena på baren innan joy (discot)



två italienare och en fransman som vi blev kompisar
med på discotecet



we're crazy like a fool


whata about daddy cool?


luckiest guy in the world?


francesca and me


helena and me



oh and did I mention that we met the JONAS BROTHERS?!?

crazzzzy night i tell ya

ps på facebook finns bilder från när jag vandrade i bergen och från "el parque de retiro" om ni vill se. some really nice pics!

HASTA MAÑANA


ÅRETS BÄSTA FEST I UPPSALA IKVÄLL OCH JAG ÄR I MADRID

Ikväll är Michaels och Helenas 50års fest och SOM jag önskar att jag kunde vara med! Och som jag känner medlidande med Oscar som också missar festen. Shame on us!

Men jag kan lova lite att jag kommer ha tankarna i Uppsala ikväll även om själva jag är i Madrid!



HA EXTRA OVANLIGT KUL IKVÄLL VA SÅ ATT DET RÄCKER LITE TILL OSS MED

HASTA PRONTO


MADRID GOES WILD

vimmelbilderna från Orange Café (där vi var) från halloween















Madrid satsar aningen mer än Uppsala eller vad säger ni ?? ;O


KIND OF INLOVE WITH MY NEW COAT













Jag hatar kläder, dom tar mina pengar
speciellt snygga kläder
speciellt dyra kläder 
speciellt spanska kläder

If you start me up
I'll never stop


SNACKA OM ATT JAG LÄNGTAR

Igår anmälde jag mig till en universitets distanskurs i akademiskt skrivande till våren, snacka om att jag längtar!! :OO

I december kommer Mando Diao till Madrid och jag ska dit och skrika med till Sheepdog, snacka om att jag längtar!!

Här är jag och magda i härnösand nästa sommar, SNACKA OM ATT JAG LÄNGTAR!!!






BATWOMAN AND THE DEAD FLAMENCODANCER

Hola guapitos!
Min halloweennatt var buenisimo! Förutom att jag drog på mig en jobbig förkylning och att mina fötter är alldeles förstörda för att jag hade tiocentimeters klack och efter att jag tog av dom en timmes barfotapromenad på kall asfalt. Men det var det värt! Eller?

Kvällens höjdpunkt var min och Beths förfest med vitt vin, spotifymusik på hög volym och hela huset för oss själva! Och när vi fick pumpahatten gratis på Irish puben, jag älskar den haha!! Kvällens mindre bra stund var hemresan och väntan på Beths buss klockan fem på morgonen i bara klänning och 16grader. Men överlag var kvällen bra, vi hade iallafall jävligt kul :D





























UN BESO


RSS 2.0