GARBANZOS = KIKÄRTOR = CHICKPEAS

Well hello my darlings!!

Jag är nr 28 på väntelistan till skolan och ligger en nivå lägre än jag borde göra. försöker att inte läsa in mig för mycket i det.. hrm

Igår var jag ute med Danijela och några tyskar fast det var onsdag, vilket familjen inte verkade ha något alls emot. Jag undrar vad som hände med den där regeln att vara hemma tolv på vardagar? Den kanske bara gäller om jag kommer hem med dunder och brak och väcker hela familjen? Fan vad asnice isåfall haha 

Idag och igår träffade jag 19åriga, svenska Jozephine på stan och drack tinto verano och pratade och pratade och pratade!! Som sänd från ovan! det var så himla skönt att vara med en jämnårig! Och för att inte tala om att prata av sig lite på svenska!! pure awesomness :D

Ikväll ska jag plugga glosor och se på film!

Pussfabrik till er


MEN...

GEORGE CLOONEY ÄR I ÖSTERSUND!!



kan inte låta bli att bli glad vid den tanken.
För att inte tala om stolt.
Lite för stolt.

En sån här sak skulle minsann aldrig hända i Norge!

GO SWEDEN !!


TACK ANNELI OCH RUSSEL

Provet gick helt okej tyckte jag, men det tyckte inte skolan.
Men tack ändå Anneli och Russel!  hint hint

Men nu fattar jag ingenting.

Och jag lyssnar på Lars Winnerbäck och blir alldeles vemodig

Stackars hon som aldrig fryser
Som alltid får vad hon vill ha
Stackars hon som har det bra

Stackars mig och stackars dig
Ingenting går som man tror

Och stackars fåglarna i bur


Och jag saknar Maja


JAG SKA GÖRA DET OCH JAG SKA GÖRA DET MED STIL

Hej tänkte bara lite snabbt meddela att allt är bra med mig!

Igår på dagen kollade jag på seven pounds och grät ögonen röda och ville donera alla mina organ till bättre behövande.
Sen visste jag inte hur planerna var för kvällen och alla verkade ha gjort planer på egna håll utom jag och ingen hörde av sig och då kände jag mig sjukt jobbigt opopulär och som att jag inte hade en enda vän i hela världen (=spanien). MEN SEN

kom Danijela (som jag har träffat flera gånger men inte lärde känna riktigt förrän förra lördagen) in på facebook och hon sa att hon hade avskedsfest så jag åkte dit. Och på vägen dit skickade Lorenzo sms med kvällens planer. Och sen när vi var påväg till tapasbaren för förfest hade Danijela confession time och berättade att hon tycker bäst om mig av mig och dom jag brukar komma dit med och att hon verkligen vill hålla kontakten med mig, till skillnad från vissa andra blabla. Och sen berättade hon för alla om vår nya men jättefina vänskap hehe. Då försvann min jobbiga opoularitetskänsla haha! väldigt skönt.
Sen ville några av hennes kompisar ha mitt nr och/eller facebook så att vi kan ses när hon har åkt (rätt trist eftersom jag precis har lärt känna henne och faktiskt passar väldigt bra tillsammans).
Och sen åkte vi till stan och träffade en överförfriskad och jättelycklig Lorenzo
Sen gick alla till ett dyrt disco förutom jag, Adrian och Lorenzo som gick till en gratis bar och dansade.





Very nice yes och idag ska jag på bio med Mirjam och Danijela. Och hela familjen hemma var så glada idag och jag pratade massor med spanska vid lunch. och bjöd med christina på bion. 
OCH jag har beställt nytt kort via internet som kommer till mamma och pappa på tisdag!!

Och imorn ska jag skriva provet och jag ska göra det med stil.

 


Somos las divinas

Jag skippade den traditionella fredagsdrinken med Helena och Beth för att PLUGGA. *Rätt stolt.
jag sparar pengar och allt asbra. Fast ångrar mig lite eftersom jag inte har överdrivet mycket tid att träffa dom på och när det äntligen är fredag och vi ska ses så pluggar jag istället. Men det är för att jag bara pratar engelska med dom också och jag får inte prata annat än spanska innan måndag. Förutom med Rocío förstås. 
det är pratdelen som jag ligger sämst till på också så jag måste verkligen öva!!
 
Jag gjorde en deal med  mig själv idag att jag bara fick tänka på spanska också men jag höll dealen i ca 10min och sen började jag lyssna på mp3en och där är all musik på svenska eller engelska och då börjar jag ju tänka med i låten på orginalspråket, inte spanska. önskar jag kunde byta musik i mp3n så jag kunde ha spanska låtar. jodeeeer

Imorgon ska jag ut med Lorenzo, då ska jag prata spanska hela kvällen!! Och på söndag ska jag plugga grammatik och ikväll kolla på filmen om Ghandi som jag lånade på biblioteket i måndags.

Sen är det dags för provet :OO

NU ska jag vara barnvakt = dansa och sjunga till Hannah Montana och Las Divinas. Och titta på Hannah Montana the movie dubbad till spanska.. heheee

 
Nosotros bailamos bién you know
Dance, dance y mucho dance
lo que pide tu corazon, your heart
aqui te lo vamos a dar


MEAT IS MURDER

SHULUUUU

Idag lagade jag köttfärslimpa med potatis, brunsås och pappas hemmagjorda lingonsylt. Jag geggade och hackade och skalade och vispade och svettades och svor men hör och häpna, det blev riktigt gott!! (tack och lov herre gud!)

Och jag var noga med att berätta att det är pappa som har gjort sylten, (hint hint José)
Och Belén var nog med att göra det klart för resten av familjen att den goda lingonsylten bara ska användas till Elsas svenska mat, INTE till kex eller liknande. (liksom kex, varför?!)

Angående skolan så tog jag mig förresten en titt på ett testprov på internet, det var 4delar som varje var beräknad att ta 60-90 minuter. Och sen tillkommer hör och prat övningarna. De där första 4-5 timmarna är alltså bara de skriftliga delarna. Jeesus. Och frågorna sen!!! jag läste igenom första delen och höll på somna av tristess. Snacka om att jag har en låång måndag framför mig .. Och att jag måste plugga som en gnu hela helgen. 

 Fast inte på lördag för då är det fest! IIH


TÄNK ÄNDÅ OM DET VAR SOMMAR OCH SOL OCH MAN VAR BRUN OCH SNYGG PÅ EN PRIDEFEST


LORENZO

Igår skrev jag in mig på min nya skola och betalade 200kr för att få skriva ett prov på måndag. Bäst för dom att jag kommer in nu!! Provet verkar jättesvårt och jag måste komma in på rätt nivå, pinsamt annars OCH jobbigt att behöva gå igenom all grammatik igen, jag kan den ju trots allt.

Efter inskrivningen åkte jag in till stan och träffade Lorenzo och pratade spanska. Eller lyssnade... Måste plugga!!
Jag berättade iallafall att första gången i mitt liv som jag såg en riktig pistol var i förrgår.
Och då berättade han lite om sin barndom i Venezuela och jag ville gå hem och gråta..
Och sen kände jag mig lite för ointressant för att öppna munnen igen ..

Men det var trevligt!! Och jag lärde mig nog lite ny spanska tror jag!!
Han ska skriva en bok om sitt liv när han blir äldre, då kan ni läsa och gråta och uppskatta att ni bodde i Sverige som barn.. Ni vet när jag är tjock och äger Elsas Café (min stora dröm för er som inte visste). Då ska han skriva den boken och jag min kokbok.
Ni läser väl den också va? :O


felsms.com

det enda som kan muntra upp mig just nu :D


Rånad. Igen.

Jag hade en helt okej kväll igår. först åkte jag hem till Sandra på avskedsfest och åt paella med 7 tyskar och en slovakier. Sen kom Beth, Helena, Adrian och 15pers till. Folk spelade gitarr och sjöng och pratade. Någon spillde öl i min sko. En spansk 31årig man diskuterade för Sveriges jämställdhet och bra samhälle. Jag berättade att Sverige faktiskt också har sina problem och att även vi har långt kvar innan jämställdheten är perfekt. Någon slängde ut en hård tomat genom fönstret för att se om den gick att mosa (?) Någon sa, nej tjatade i evigheter om låten Wonderwall (liksom ge dig, ingen annan vill höra den). Sen sa någon SHUT THE FUCK UP WE HAVE TO GO . Och alla gick. Mysig förfest.

Sen åkte vi metro (vi var det där pinsamma gänget på metron som man alltid skäms åt när man sitter själv) (pinsamt) till Gran Via och gick till ett discotek där medelåldern verkade vara 40 bst. Alla 40-50åringar och nittonåriga Elsa. Men det var kul. Vi dansade och dom spelade daddy cool. Sen gick jag och Jamie som såg ut som Michael Cera till Sol för han skulle bara vara i Madrid en natt och då tycker jag att Gran Via och Sol är något man måste se. Så jag gav honom en guidad tur runt stan sådär runt halv fem på morgonen. Sen gick vi tillbaka och hämtade våra jackor, med plånboken.

Sen skulle vi gå till bussen. Alla. Kanske 10pers. och jag hade handen på min väska ända tills jag skulle skicka ett sms, då lämnade jag den för ca en minut. Nu har jag ingen plånbok längre. Och inga pengar heller för den delen.

Men liksom måste dom råna mig? Ge er på någon äldre med mer pengar istället!

´


Jag har lärt mig min läxa. Igen.

pusskram


Jag går runt i bara kofta utomhus igen, AVUNDSJUKA???

Igår var det 16grader varmt och jag hade med mig vantar ner på stan men det var alldeles för varmt för att använda dom. Och senare på dagen stod jag inte ut med varma vinterjackan (som skulle vara för kall att ha ens på hösten i Sverige) så då tog jag av mig till bara linne och kofta och det var perfekt!! Och solen lyste och det kändes som en typisk majdag i Sverige. VALBORG!! Typiska valborg vädret!!

Min spanska mobil funkar igen nu och problemet var inte pukkoden.. och är lite för pinsamt för att berätta. Jag är verkligen så dum att det är pinsamt ibland!!

Nu ska jag läsa novela de Ajedrez (chessbook) och sen ska jag på middag hos Adrian och sandra och sen på partu i Tribunal! och jag sov tolv timmar inatt och är utvilad och pepp!!

WOHOOO



Vad väljer du? Salt eller pulver? va va va

Men kul att jag skrev ett långt och urviktigt inlägg och allt försvann när jag skulle publicera. tack blogg.se
Här kommer det igen! ungefär.

Jag sov 14 timmar inatt, drömde bara marddrömmar och är fortfarande trött. Fast nu har jag druckit en kopp kaffe (= tredubbel espresso i Sverige) och känner mig lite piggare, men lycka till att somna ikväll liksom?
Nu kollar jag på teve och har lexikonet i knät, vilket jag ser som ett stort framsteg för nu kanske jag faktiskt kan lära mig något nytt. Igår läste jag en sida i El Diario De Bridget Jones och sen somnade jag, det var allt jag lyckades genomföra igår på min lediga dag.

♦ Imorgon ska jag köpa ny telefon och titta på rum och ta en drink med Helena. Om jag inte råkar försova mig, vi ska ses redan klockan 13!!!!

♦ Igår eftermiddag när jag och Rocío tänkte ta varsin chokladbit (min första och hennes andra) ur alladinasken som mellanmål var allt som fanns kvar de äckliga i understa lagret!! Hur är det möjligt för tre personer att äta upp en hel alladinask på mindre än ett dygn?!?! Speciellt som de två dumlepåsarna, gott & blandat och bilarpåsen OCKSÅ ÄR SLUT!!!!

♦ Idag bjöd jag Adriana, hushållerskan, på saltlaktrits och hon tog världen minsta lilla pytte bit och sen sprang hon till vasken och spottade och sköljde med vatten (som alla andra).
Dom tycker vi är konstiga som äter saltlaktrits, men ärligt talat, dom äter PULVER (ni som var hemma hos mig och smakade på polvoronerna vet vad jag pratar om) Vad är egentligen värst? Salt eller pulver??




Skanna som man säger på svenska

Hej jag tänkte bara ge er en snabb uppdatering innan jag ger mig in i dom spanska studierna!!

  • Igår åkte jag från Arlanda till Köpenhamn och sen från Köpenhamn till Madrid. Först hade jag och en kille tre säten för oss själva vilket var rätt skönt eftersom det kan bli så trångt annars. Och sen på flyget till Madrid hade jag 3 säten alldeles för mig själv! Då la jag mig tvärs över allihopa med datorn i knät, kollade på film och hade världens bästa flygresa hittills i mitt liv :D. 
  • Sen tog jag taxi hem och fick en present från Caspar, Melkier och Baltazar (de tre vise männen), en röd/lila väska. Väldigt snygg faktiskt, dom har bra smak dom där männen! ;)
  • Sen åt vi middag allihopa och jag skämdes för att jag glömt så mycket spanska.
  • Sen gav jag dom godis från Sverige: En alladin ask, Ahlgrens bilar, dumle, gott och blandat. Och ett änglasepel med älgar. Dom älskade chokladen (dom är redan nere på andra lagret!! för min familj i Sverige tar det typ en vecka att ta sig dit bara för att ingen vågar ta! )
  • Dom tycker att svenskar är konstiga som har choklad som ingen äter i chokladasken (romrussin) och ännu konstigare som äter laktrits med SALT!!! Jag fick all saltlakrits för mig själv yes! :D
  • Min spanska mobil startar inte och jag har tappat bort kortet med PUK koden så jag måste åka till affären och få hjälp eller i värsta fall köpa ett nytt simkort. joder
  • Vädret är 6grader, duggregn och dimma. Inte så kul
  • Idag sov jag till tolv och fick ändå tvinga mig upp ur sängen för att jag var så trött.
  • Jag drog slutsatsen att all min energi är borta för att jag inte tränar längre så jag ska börja jogga! så fort det slutar vara så kallt ..
  • På måndag ska jag till min nya skola och skriva prov för att visa att jag är på den nivå jag påstår att jag är. Och som det ser ut nu ÄR jag inte på den nivå jag påstår mig att vara. Måste plugga

CHAO 


Red Bull te das alaaaaas


Dags att börja uppdatera igen?

Imorgon åker jag tillbaka till Spanien .  :D Varför känner jag mig mycket mer nervös nu än jag gjorde när jag skulle åka för tre månader sen? Jag har inte packat färdigt heller men ändå packar jag inte, jag sitter bara och väntar på att anneli ska komma hit.. packa kvinna!!
Det är inte så att jag inte vill åka tillbaka fast ändå känner jag på något plan att om jag packar sakta får jag stanna längre i Sverige och vara lite till med alla jag känner... Dum tjej? Det är inte som att tiden väntar på mig bara för att jag är seg. 

Yes nu fick jag sms från Anneli!! Då slipper jag fundera över huruvida jag borde packa eller inte! Asmeganajs alltså.

(undrar hur mycket jag kommer att ångra mig imorgon bitti när jag måste stresspacka väskan trött och sliten i sista minuten?)


RSS 2.0